Starta och driv eget företag hemifrån

Att jobba hemifrån blir allt mer populärt. Många som är missnöjda med sitt jobb eller blivit arbetslösa funderar på att starta ett eget företag som de kan driva hemifrån. Genom att följa de här fem stegen kan den drömmen bli verklighet.

Kom på en idé

Att komma på vad företaget ska göra är det första och viktigaste steget. Du bör hitta något som intresserar dig, men som också har möjlighet att vara lönsamt. När du försöker komma på en idé börja med att titta på dina intressen. Vad tycker du om att göra? Vad kan du? Vem skulle mina kunder vara? Kommer folk vara beredda att betala för det jag erbjuder?

Börja smått

Sluta inte jobba innan du vet om din idé är lönsam. Börja med att arbeta på ditt företag när du är ledig på kvällar och helger. Även om detta innebär att du måste jobba väldigt många timmar i början är det värt det i slutändan. När du vet att din idé fungerar och ditt företag är lönsamt kan du börja planera att säga upp dig.

Öka antalet kunder

Med ett större antal kunder får du stabilare inkomst i ditt företag. Men att få många kunder är inte nått som händer över en natt – det krävs hårt arbete. Börja med att berätta för familj och vänner. Börja annonsera i lokala tidningar. Fundera över var din målgrupp finns och gör reklam där. Du kan även uppmuntra dina kunder att hänvisa vänner och bekanta till ditt företag om de är nöjda med kvaliteten på dina tjänster/produkter.

Bygg en buffert

Innan du säger upp dig från ditt arbete är det viktigt att bygga en ekonomisk buffert. Spara ihop tillräckligt med pengar först så att du klarar av ett antal månader utan inkomst. När du arbetar i ett eget företag är det väldigt vanligt att inkomsterna svänger upp och ner en del. En av faktorerna som avgör hur mycket du måste spara är hur stor och varierad din kundbas är, och hur mycket du behöver varje månad för att leva. Sex till tolv månader kan vara ett bra mål.

Ge det tid

Det tar tid att bygga ett lönsamt och framgångsrikt företag. Månader, eller till och med år. Men om du är beredd på att arbeta hårt, samt leverera fantastiska tjänster och produkter är det bara en fråga om hur lång tid innan du lyckas!

Det här inlägget postades i Företagande. Bokmärk permalänken.

Kommentera